Het landbouwcollectief

Beste mensen,

Voor morgen staat een eerste gesprek van het Landbouwcollectief gepland met minister Schouten. Het Landbouwcollectief dat zich voor de volle 100% gaat inzetten voor haar boeren.

Er is maar één reden dat het mogelijk is geworden dat er een Landbouwcollectief is ontstaan én dat de overheid netjes heeft gewacht op onze voorstellen. En dat zijn de acties: de duizenden boeren die met trekkers de weg op gingen en schouder aan schouder hun rechten verdedigden. Mét de steun van de Nederlandse bevolking.

We zijn sindsdien als boeren ijzersterk.

Deze kracht, deze eendracht, zullen we vol moeten houden om ons doelen te bereiken. Als we nu zwakte laten zien, zal het kabinet daar direct misbruik van maken. Dat zullen ze de gelegenheid om ons als groep te minimaliseren, niet laten liggen om bedachte, politieke problemen “op te lossen”. En zullen we in de toekomst nooit opnieuw de kracht hebben om ons zo sterk te mobiliseren.

Komende oproepen voor acties: klein of groot, zijn bepalend voor de toekomst van de boeren in Nederland. Daarom is het van groot belang dat we morgen weer zichtbaar zijn in heel Nederland: van 12.30 uur tot 14.00 uur met trekkers langs de opritten van alle snelwegen in Nederland.

Om te laten zien dat wij – de boeren – ons niet van het platteland laten jagen. Door niemand niet. Het is nu erop of eronder!

En dat er verschillende partijen achter ons land aan zitten, wordt steeds duidelijker: De Nederlandse natuurorganisaties vergroten momenteel hun kwalijke invloed via de overheid of via samenwerkingsverbanden met de verwerkende industrie. We zien het ook aan de ontwikkelingen binnen de provincies. Het zijn deze natuurclubs die op vuile wijze hun areaal proberen te vergroten door het boeren onmogelijk te maken nog te boeren.

Met geld van de belastingbetalers of de Postcodeloterij en onmogelijke wetgeving van de overheid, worden boeren en hun gezinnen van het land gejaagd om volstrekt onduidelijke belangen van derden. Derden die fors verdienen aan deze ondergang van de boeren.

Dat moet afgelopen zijn. En daarom moeten we er maandag weer staan! Een deel van ons in Den Haag, het andere deel zichtbaar langs de Nederlandse wegen. Als één man. De eendracht van de boeren is de grootste steun voor het Landbouwcollectief. Het is een kracht die je – fysiek – kunt voelen aan de onderhandelingstafel.

Ik zit al sinds 2001 in de belangenbehartiging maar heb me nog nooit zo gesteund, zeker en sterk gevoeld aan een onderhandelingstafel als nu. Jullie zijn ons machtig collectief.

Met jullie steun en rugdekking zijn wij onverslaanbaar. En kunnen we morgen in Den Haag op het scherpst van de snede het overleg in gaan!

Met vriendelijke groet,
Sieta van Keimpema

Tags: geen tags